10 Artis Popular Bergelar Haji & Hajah Muda..No 7 Yang Paling MUDA .. Subhanallah! Memang Beruntung Mereka Ni ..

Menunaikan haji menjadi impian setiap umat Islam. Selalunya kita lihat kebanyakan yang mendapat peluang itu apabila usia menginjak tua.

Namun ramai tidak berpeluang kerana belum cukup wang atau perlu menunggu giliran dipanggil Tabung Haji. Namun, kegembiraan pastinya dirasai jika berpeluang melakukannya pada usia muda.

Ini antara selebriti popular yang menunaikan haji pada usia muda.

1. DATUK SITI NURHALIZA

Penyanyi nombor satu negara ini pertama kali mengerjakan haji pada 2007 ketika berusia 28 tahun ditemani suami, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa atau Datuk K.

2. NEELOFA

Selepas bertudung, pelakon cantik ini semakin mendekatkan diri dengan Allah. Tahun lalu Neelofa bersama ibunya ditemani selebriti, Vie Shantie Khan menunaikan haji pada usia 27 tahun.

3. NABIL AHMAD

Lama menyimpan niat mengerjakan haji, Nabil tidak menyangka peluangnya dapat pergi lebih awal apabila menunaikan rukun Islam kelima itu dua tahun lalu pada usia 32 tahun.

4. DEJA MOSS

Mengerjakan haji seorang diri pada tahun 2002 ketika berusia 29 tahun, Deja atau Sharifah Hadijah Wan Mos tidak menyangka menerima panggilan lebih awal daripada Tabung Haji.

5. HAFIZ HAMIDUN

Menunaikan haji pada 2016 ketika usia 32 tahun, Hafiz mengakui belajar menjadi seorang yang lebih kuat dan sabar. Ketika di sana, penyanyi dikenali dengan lagu ketuhanan itu bertemu penyanyi Indonesia, Opick dan pelakon Adi Putra.

6. MIZZ NINA

Mizz Nina atau Shazrina Azman, 37, kini lebih banyak mendekatkan diri dengan aktiviti keagamaan. Pada 2013, Mizz Nina dan suami, Noh Hujan berpeluang menunaikan haji bersama-sama ketika usia 34 tahun.

7. ROSSA

Menunaikan haji pada 2002 ketika berusia 23 tahun, Rossa atau Sri Rossa Roslaina Handayani pernah menunaikan umrah dan melakukan percubaan berhijab hampir dua bulan sekembalinya daripada menunaikan haji.

8. KRISDAYANTI

Selepas mengerjakan umrah, KrisDayanti bersyukur apabila dapat menunaikan haji setahun selepas itu. Dia menunaikan haji bersama bekas suami yang juga komposer terkenal, Anang Hermansyah pada 2004 ketika berusia 29 tahun.

9. OKI SETIANA DEWI

Penyanyi dan pelakon ini sangat teruja berpeluang mengerjakan rukun Islam kelima bersama suami, Ory Vitrio pada usia 28 tahun. Oki kini berada di Makkah dan mengganggap kehamilan bukan alasan untuk tidak menjadi tetamu di rumah Allah.

10. MAHER ZAIN

Penyanyi Lubnan kelahiran Sweden dan dikenali di Malaysia dengan lagu Thank You Allah ini menunaikan haji pada 2012 ketika usia 31 tahun

Sumber:gedebakviral.com

Selanjutnya..

KISAH YANG MENGGEGARKAN SELANGOR!! MAK AKU SUAP AKU MAKAN HARI HARI TAPI MAK AKU DAH MENINGGAL ! USTAZ INI BONGKAR SEGALANYA

Sukar menghadapi kematian. Itulah yang berlaku kepada se0rang warga emas yang berusia 85 tahun dari Shah Alam, Selang0r. Semasa hayat hidupnya, dia terlantar hampir satu tahun akibat memakai susuk. Situasi misteri ini disaksikan sendiri 0leh se0rang menantunya yang hanya mahu dikenali Bakar, 56.

Menurutnya, hampir empat kali dia menyaksikan arwah ibu mertuanya berkeadaan nazak. Anehnya, pada kees0kan hari, arwah kembali sihat seperti sedia kala se0lah-0lah tiada apa pun yang berlaku semalam.

Keadaan fizikal arwah amat kurus tapi berat badannya tidak mampu diangkat 0leh dua 0rang lelaki tegap. Wanita ini lumpuh tapi selera makannya mengalahkan 0rang yang sihat. Melihat kejadian ini tidak masuk akal, Bakar berusaha mencari jawapannya. Dia berjumpa dengan se0rang pengamal perubatan tradisi0nal bagi mengesan apakah sebenarnya yang berlaku kepada ibu mertuanya.

Terkejut Bakar apabila diberitahu, bahwa yang tinggal dirumah dia bukan ibu martuanya,ibu mertuanya telah lama meninggal dunia tapi ‘benda’ yang dipakainya sudah menguasai jasadnya. Sebab itulah ia menunjukkan kelakuan yang pelik seperti tubuh makin susut tapi makan semakin banyak. Menurut pengamal perubatan itu, dulu sewaktu muda, ibu mertuanya ada memasukkan susuk ke dalam badannya. Jadi susuk itu telah bertindak balas dan sebati dalam badan.

Mengulas mengenai kes yang berlaku, se0rang pengamal perubatan tradisi0nal, Abdul M0hamaad, 36, yang berpengalaman hampir 14 tahun mengendalikan kes sebegini mengakui fakt0r penyebab sese0rang itu sukar mati berpunca daripada amalan pemakaian susuk. Ini kerana susuk yang ditanam ke dalam badan akan hidup dan mengusai badan. Jika ia tidak dikeluarkan, memang amat sukar bagi sese0rang itu untuk mati.

Kata Abdul lagi, kesan yang dapat dilihat bagi 0rang yang memakai susuk maj0ritinya kelihatan seperti tengk0rak hidup. Perubahan ini jelas dapat dilihat, berat badan yang mulanya berisi akan berubah kepada kurus. Anehnya, kadar berat badan tidak berubah malah dua kali ganda lebih berat daripada manusia n0rmal lain.

Kebanyakan kes yang dikendalikannya berlaku disebabkan si pemakai sukar membuang susuk kepunyaan mereka atau mereka terlupa untuk membuangnya sebelum uzur. Akibatnya apabila tidak sedar, mereka terpaksa tanggung derita kerana si tukang pembuat susuk sudah mati dan tidak sempat membuangkannya untuk mereka.

Jelas Abdul, untuk membuang susuk ini bukanlah satu perkara yang mudah. Namun, baginya, dia ada teknik yang tersendiri. Katanya, susah untuk diterangkan kerana perkara ini melibatkan alam ghaib yang tidak dapat dilihat umum. Tambahnya, cukup sekadar masyarakat mengetahui bahaya amalan memakai susuk.

Apakah kematian yang tidak lepas ini juga ada kaitan dengan ilmu hitam seperti busung dan amalan memelihara hantu atau jin? Jelas Abdul, amalan-amalan seperti ini tidak berkait langsung sebagai punca berlakunya kejadian ini. Ujarnya, sebagai c0nt0h, busung merupakan sejenis amalan ilmu hitam untuk membunuh sese0rang. Begitu juga g0l0ngan yang membela hantu atau jin. Malahan, makhluk yang dibela bukan berada dalam badan dan mempunyai rumah tertentu seperti tangkal, b0t0l dan sebagainya.

Sebaliknya, mengapa susuk merupakan fakt0r berlakunya kejadian ini? Tegas Abdul, pemakaian susuk melibatkan bahagian dalaman tubuh. Sama seperti busung dan membela hantu, susuk juga dipengaruhi 0leh jin dan iblis. Cara memakainya, hendaklah ditanam ke dalam tubuh sebagai rumah kepada makhluk ini. Justeru, makhluk inilah yang menjadi punca di sebalik misteri kesukaran si pemakainya untuk meninggal dunia.

Amalan memakai susuk ini telah wujud sejak zaman dahulu lagi. Kebanyakan si pemakai memasang susuk untuk kepentingan peribadi seperti kelihatan cantik, kekuatan badan dan pemuas nafsu seks. Sebaliknya, si pemakai tidak ambil peduli kesan buruk yang bakal dihadapi. Akhirnya, mereka berdepan dengan kesukaran untuk mati.

Setiap kali waktu nazak, nafas akan kelihatan tersekat-sekat se0lah-0lah sedang menanggung derita. Ia akan berlaku berulang-ulang kali berlaku sehinggalah susuk itu dicabut keluar daripada badan dan barulah si pemakainya b0leh bersemadi dengan aman.

Sumber:gedebakviral.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *